به گزارش ایرنا، دکتر' بیژن فروغ گفت: اختلال در حس بویایی از چندین سال قبل از بروز پارکینسون ایجاد میشود و در حال حاضر پژوهشگران تست بویایی را به عنوان تست غربالگری در پارکینسون پیشنهاد میکنند.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون در جهان از هر 100 نفر بالای 60 سال یک نفر به پارکیسنون مبتلا میشود. این در حالی است که 5 تا 10 درصد مبتلایان به پارکینسون کمتر از 40 سال سن دارند. از این رو باید گفت این بیماری تنها مختص افراد مسن نیست بلکه افراد جوانتر را هم درگیر میکند.
فروغ گفت: شیوع بیماری پارکینسون 20 در 10 هزار نفر است و به عنوان بیماری پیشرونده اعصاب مرکزی محسوب میشود . لرزش و ارتعاش دست و پا در حالت استراحت، کندی حرکات، سختی حرکت دست و پا یا بدن و کاهش تعادل (زمین خوردن) از علایم این بیماری است.
این متخصص یادآور شد که بیماری پارکینسون نتیجه از بین رفتن یا ضعیف شدن و لطمه خوردن سلولهای عصبی در مغز میانی است.
وی توضیح داد: سلولهای عصبی مادهای به نام دوپامین ترشح میکنند. دوپامین پیامهای عصبی را از سوبستانتیا نیگرا (مغز میانی) به بخش دیگری از مغر به نام کارپوس استراتوم میبرد. این پیامها موجب ایجاد تعادل در حرکات بدن میشوند .
وی افزود: وقتی سلولهای ترشح کننده دوپامین در سوبستانتیا نیگرا دچار اختلال میشوند، مراکز کنترل کننده حرکات بدن، نامنظم کار میکنند.این اختلالها در مراکز کنترل بدن در مغز تاثیر میگذارد .
به گفته این متخصص وقتی 80 درصد سلولهای ترشح کننده دوپامین از بین بروند، علایم پارکینسون در بدن پدیدار میشود.
فروغ افزود: بیماران باید در مورد علایم بیماری و زمان شروع آن با پزشک مشورت کنند تا وی بتواند نوع درمان را برای بیمارش تجویز کند ولی باید دانست که هدف پزشک از بین بردن علایم نیست بلکه تحت کنترل درآوردن عوارض است.
این متخصص خاطرنشان کرد که درمانهای توانبخشی برای بیماران پارکینسونی شامل آموزش تعادل، ورزش و بیوفیدبک است. علاوه براین جراحی در بیمارانی که به درمانهای دارویی پاسخ نمیدهند یا دچار عوارض غیر قابل تحمل شدهاند ، مفید است.